Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki
Iskanje po svetovanju:

Psi

Mačke

Ptice

Glodavci

Akvaristika

Teraristika

Ribnik

Strani:
1
39
40
41
42
43
44
45
77

Parjenje barabanta ali rozele

Pri kateri starosti se začnejo pariti srednje papige npr. barabant ali rozela?

joško, 34 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Rod srednjih papig je zelo obširen in parijo se različno glede na vrsto. Večinoma postanejo spolno zrele in se začnejo pariti nekako pri dveh do treh letih starosti, kar velja tudi za rozele in barabante. Ker pa so to ptice, ki potrebujejo veliko prostora in gibanja, je seveda potrebno paritveni par namestiti v primerno veliko kletko oziroma voljero, ter jima namestiti primerno gnezdo (ponavadi je to leseno gnezdo ali celo duplo primernih dimenzij).

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 28.11.2008
Kategorija: Ptice


Oskrba skobčevke

Doma imamo skobčevko (samčka), staro cca. 1,5 leti. Problem nastaja, ker ta naš KUKI ne je nobene zelenjave, sadja, ničesar. Samo semenčke iz svoje posodice. Njegovo perje je "razkuštrano" in izpada. Kako mu lahko pomagamo?

ursa, 33 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Priporočam vam, da svoji skobčevki dodajate vitamine (Sera ali Trixie multivitamin za ptice) in pa minerale, ki pomagajo pri menjavi perja (na primer Sera MIneral plus V). Ob menjavi perja, pa tudi ob drugih priložnostih (menjavi letnih časov, bolezni, itd...) zelo priporočamo, da naredite vitaminsko in/ali mineralno 14-dnevno kuro.
Sicer so že v vseh pripravljenih mešanicah za papige dodani vitamini in minerali, tako da v osnovi taka mešanica zadostuje. Vseeno pa mu lahko dodajate tudi jajčno hrano ali pa pripravljeno polmehko sadno mešanico (na primer Witte molen). Če želite, da bi jedel tudi malo sadja in zelenjave, ga morate na to postopno navaditi. Predlagam, da mu naredite kot neko igračko iz žice, na katero nanizate majhne koščke sadja in zelenjave. To "igračko" obesite, da bo papagajčku čim bolj zanimiva. Ko bo začel grizljat različne sadeže bo mogoče ugotovil, da je sadje pravzaprav okusno.
Pazite pa, da bo sadje vedno sveže (menjajte vsak dan sproti).

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 28.11.2008
Kategorija: Ptice


Zebrica

KAJ MORAŠ STORITI ČE JE SAMČEK OSAMLJEN, KER JE SAMIČKA POGINILA? IN KAJ NAJREJE JE IN KAKO GA ČESA NAUČIŠ?

moni, 12 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Predvidevam, da gre za avstralsko zebrico, ki spada med tako imenovane eksote. So izredno jatne ptice, zato nujno potrebujejo družbo. Samčku je potrebno čimprej kupiti novo samičko.
Za hranjenje se uporablja pripravljena mešanica za eksote (npr. Witte molen), poleg semen pa je potrebno dodajati zebricam tudi beljakovinsko hrano - to je ponavadi jajčna hrana ali pa hrana za žužkojede ptice. Predvsem moramo biti pozorni na beljakovinske dodatke v času parjenja, dodajamo pa jim lahko tudi vitamine (ponavadi v vodo). Samičke zebric ponavadi ležejo jajčka, zato nujno potrebujejo zadosti kalcija, ki jim ga zagotovimo z dodajanjem mineralov k hrani ali v vodo, na voljo pa naj vedno imajo tudi sipino kost. Zebricam lahko ponudimo tudi sadje in zelenjavo v majhnih količinah (trdolistne solate, jabolka, itd.)
Avstralske zebrice niso ravno najbolj učljive ptice, lahko pa jih naučimo osnovne komunikacije z ljudmi - da nam grejo na roko, da nam jejo iz roke, in podobno. Vse to pa zahteva veliko potrpljenja.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 28.11.2008
Kategorija: Ptice


Nimfa

Kako veš, da je nimfi kaj všeč na primer igrača?

nika, 9 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Lepo, kadar nekdo hoče razveseliti svojega ljubljenčka. Le to je malce težje opisat, saj živalce to pokažejo na drugačen način. Naše ljubljenčke je potrebno opazovati in kaj kmalu lahko ugotovimo, kaj jim je všeč in kaj ne….. To najlažje ugotovimo, kadar jih nemoteno spremljamo oziroma opazujemo med igro.
Priporočljivo je, da imajo v kletki gugalnico, ogledalo, kakšno dodatno lestvico in tukaj so še viseča igrala na verižici - slednje lahko najdete v vašem Tukano centru.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 04.11.2008
Kategorija: Ptice


Mali Aleksander

Po čem se razlikujeta samec in samica vrste Mali Aleksander?

Aco, 11 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Postavili ste zelo zanimivo vprašanje. Na vaš odgovor je potrebno počakati žal, vsaj 2 – 3 leta, saj šele takrat spolno dozorijo in se lahko ugotovi spol. Samec dobi vratno ogrlico in črno liso pod kljunom.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 31.10.2008
Kategorija: Ptice


Veliki aleksander in skobčevka

Zanima me bivanje teh dveh vrst ptic pozimi. Ali jih zunaj zebe? Ali je dovolj, da je zunanja kletka - preletalnica pokrita s pleksi? Tako, da so zavarovane pred vetrom in malo pred mrazom. Do katere temperature ni nevarnosti, da te dve papige ne "zmrznejo"?

doroteja, 32 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Tako skobčevke kot aleksander so občutljive na mraz. V primeru, da so vaše ptice klimatizirane bi lahko pripravili vaše ptice na bivanje zunaj, le zelo dobro zavetrje potrebujejo. Pleksi je dobra izbira, priporočljivo pa je, če je le možno, naj bo prostor ogrevan …………. Menim, da če še niste imeli oz. nimate izkušenj ali so ptice zelo mlade, jim raje ponudite kakšen kotiček v garaži, hodniku ali kaj podobnega pa še skrbi bodo odveč.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 23.10.2008
Kategorija: Ptice


Puljenje perja pri nimfah

Moja nimfa, z imenom Jaka, si zadnje čase puli perje. Puli si tako puh kot perje s kril. Zanima me, ali je to v te letnem času običajno in zakaj to poče. Imam ga že 7 mesecev.

urša, 17 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Na takšno vedenje ptice lahko vpliva več dejavnikov, sedaj je sicer čas menjave perja……., čeprav sem mnenja, da zelo dobro skrbite zanj se lahko takšne stvari dogajajo zaradi pomanjkanja vitaminov, lahko je stres, lahko so prisotne pršice ali paraziti.
Predlagal vam bi, da ponudite Jaku vitamine (Sera, Trixie) , ponudite mu mehko jajčno hrano (Witte molen ) – za preventivo lahko v vašem Tukano centru povprašate za sprej za čiščenje kletk.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 15.10.2008
Kategorija: Ptice


Kletka

Ali tudi v Tukano trgovini v Trbovljah prodajate kletko za ptice Camilla VN2 belo/rdečo s stojalom 50x30x57 cm cene 59,58 Eur?

anch, 13 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Vse kletke, katere so v našem prodajnem programu lahko kupite v vsakem Tukano centru po Sloveniji. Le v primeru, da je vaš Tukano center trenutno nima na zalogi, vam jo seveda lahko nabavi v čim krajšem možnem času . Pomeni, da lahko vsak artikel dobite v vašem Tukano centru in ni potrebe iskati drugje.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 08.10.2008
Kategorija: Ptice


Mlade zebrice

Želim, da bi mi dali čim več informacij o mladih zebricah (kako dolgo jih valijo, kako dolgo jih hranijo in s čim, kdaj pridejo iz gnezda, kdaj se začnejo sami prehranjevati, kdaj začnejo leteti, kdaj jih lahko dam vstran...) in čim več drugih informacij, ki bi mi lahko koristile.

doroteja, 12 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Za vzgojo zebrice niso zahtevne….. Parjenje pri zebricah traja skozi vse leto, seveda je to pogojeno, v kolikor jim ponudite za to dobre pogoje. Par v gnezdo (dobite ga lahko v Tukano centrih), položi travo, perje (v Tukano dobite preja navadna ali kokos). Samička znese do 6 jajc, na katerih leži približno 14 dni, oba starša hranita svoje mladiče približno 30 dni.
Hraniti jih je potrebno z mehko hrano (Witte mollen), po približno 2 mesecih jih lahko daste stran, morebiti že prej, če starša tako narekujeta, pomeni, da jih preganjata in to je seveda potrebno storiti že za dobrobit samih živali.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 08.09.2008
Kategorija: Ptice


Agapornis - udomačitev

Doma imamo agapornisa, starega 10 tednov. Pri nas je zdaj 1 teden. Zanima me, kako naj ga udomačimo. Če se približam kletki, je vse v redu, ko pa mu hočem dati jabolko, solato, korenček, pa se skrije v svojo hiško, v kateri spi. Ravno tako je, ko grem z roko počasi v kletko. Je pa zelo zvedav, radoveden, vse ga zanima in potem kuka, kaj se dogaja.

Ksenja, 37 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Kupili ste zelo mlado ptičko, katera je seveda še malce pod stresom, saj je naenkrat sama brez svojih vrstnikov. Do ptice bo potrebno več strpnosti in potrpežljivosti. Ko se počutijo dovolj varne, pričnejo raziskovati novo okolje. Se pa seveda hitro navadijo na novo okolje.
To, da ji ponujate hrano iz roke je zelo dobro, tako boste navezali stike in ptica bo premagala ovire. Bi vam svetoval, da v kolikor hrane seveda sedaj na začetku ne vzame iz vaših rok, nikar obupati, mora vam zaupati. Poskusite jo razvaditi z raznoliko hrano in prav kmalu bo vam delala družbo izven kletke.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 04.09.2008
Kategorija: Ptice

trgovina

o nas

novice

tuki svetuje

tuki koticek


psi

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

mačke

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

ptice

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
literatura

glodavci

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

akvaristika

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
kozmetika, nega
literatura

teraristika

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

ribnik

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
kozmetika, nega
Ponudba velja v času akcije oz. do razprodaje zalog za določene artikle. Ponudba velja za končnega potrošnika. Vse slike so simbolične. Popusti se ne seštevajo.

Tukano d.o.o. - Kidričeva ulica 25, Celje
Tel. spletna trgovina: +386 1 585 20 98 (Tukano BTC) E-mail: e-trgovina@tukano.si
Kontaktirajte svojo poslovalnico
Tel. uprava: ++386 08 205 95 38 (referent maloprodaje) E-mail: info@tukano.si
Tel. uprava: ++386 08 205 95 39

@ Copyright Tukano 2012