Spletna stran uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo in spremljanja statistike.
Z nadaljno uporabo spletne strani ali klikom na "Strinjam se", se strinjate z uporabo piškotkov. Splošni pogoji - Piškotki
Iskanje po svetovanju:

Psi

Mačke

Ptice

Glodavci

Akvaristika

Teraristika

Ribnik

Strani:
1
252
253
254
255
256
257
258
467

Praskanja hrčka

V Novem mestu v vaši trgovini (se pravi Tukano) sem kupila hrčka. Ta pa se kar naprej praska in umiva... Zanima me, če je kaj narobe? Ali je možno, da ima garje? In pa tudi plašen je zelo, tako da sploh spola ne vem!

Maja, 15 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Lepo, da ste si nabavili hrčka, kateri vam bo pomagal premagati dolgčas. Lahko vam povem, da je umivanje oziroma nega kožuščka njegova vsakdanja skrb, zato je vaša skrb glede umivanja in praskanja odveč. Predlagal vam bi, da v vašem Tukano centru poglejte in mu lahko ponudite vitamine, za nastil mu lahko namesto žagovine ponudite lesne brikete ali koruzni posip in s tem zmanjšate vsebnost prahu. Plašen je po naravi, a se nikar ne bojte, se hitro umirijo……..

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 31.10.2008
Kategorija: Glodavci


Mali Aleksander

Po čem se razlikujeta samec in samica vrste Mali Aleksander?

Aco, 11 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Postavili ste zelo zanimivo vprašanje. Na vaš odgovor je potrebno počakati žal, vsaj 2 – 3 leta, saj šele takrat spolno dozorijo in se lahko ugotovi spol. Samec dobi vratno ogrlico in črno liso pod kljunom.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 31.10.2008
Kategorija: Ptice


Hrčki

Zanima me, katere vrste hrčkov imate v Tukano Ptuj? Imate kakšne samčke? Slišala sem, da so bolj prijazni od samičk in ne griztejo toliko. Zanima me še vaše mnenje.

ana a.k.a. banana, 13 let

Odgovor:

Pozdravljeni

V vašem Tukano centru vam bodo zagotovo pomagali oziroma svetovali ter vam pomagali pri izbiri. Glede spola vam lahko povedo v trgovini, saj lahko pogledate kakšnega spola je hrček kar v trgovini.
Menim, da ni pomembno katerega spola je, saj niso napadalni. No, dobro, včasih mogoče malce na drugačen način pokažejo, če jim kaj ni všeč. Načeloma, v kolikor jih ne vznemirjamo, tega ne počno. Tako da si lahko brez skrbi nabavite vašega hišnega ljubljenčka. Ja, pa veliko veselja.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 31.10.2008
Kategorija: Glodavci


Želva

Zanima me, kdaj začnem s prezimovanjem želve? Kako hitro ji manjšam toploto? Koliko more biti temperatura? Ali lahko imam odprte balkonske vrate med želvinim zimovanjem (tak za en dan, da se soba prezrači)? Ali želvo hranim? Ji menjujem vodo?

emika a.k.a. bubaa, 13 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Kot sem že pisal, je treba želve postopoma privaditi na nižje temperature. Temperatura za prezimovanje naj znaša 4-8*C! V tem času se želve ne hrani, po potrebi pa se ji lahko menja del vode.

Priporočam, da preberete odgovor iz dne 08.10.2008.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: Gašper 31.10.2008
Kategorija: Teraristika


Kunčica

Hvala za vaš odgovor iz povezave "napadalna kunčica". Niste pa mi odgovorili na vprašanje, kako dolgo traja parjenje? Ali obstaja kjer kakšna literatura, da si malo več preberemo o parjenju kuncev, kajti medtem, ko smo vam postavili prvo vprašanje smo ugotovili, da pa le mogoče ta naša kunčica ni kunčica, kot so nam povedali v trgovini, kjer je bila kupljena, ampak kunec. Zato me zanima obdobje parjenja kuncev! Za pomoč in svetovanje se vam zahvaljujemo že vnaprej.

PIKA, 33 let

Odgovor:

Pozdravljeni

V vašem Tukano centru lahko kupite knjigo vse o kuncih. Da imate njo ali njega lahko preverite takoj ………….. Samica ima spolovilo in zadnjično odprtino skoraj skupaj, samček ima razdaljo cca. 1,5 cm.
Kar se tiče parjenja, ponovi se lahko vsakih približno 40 - dni.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 23.10.2008
Kategorija: Glodavci


Hrčki

Pri vas na Rudniku sem kupila Sibirskega hrčka. Ker nisem hotela, da mu je preveč dolgčas sem šla naslednji dan nazaj v trgovino iskat še enega. Ker sem se bala, da se ne bosta marala sem se posvetovala s prodajalcem, ki mi je rekel, da lahko kupim katerega koli hrčka saj so še mladi in se bodo sigurno navadili eden na drugega, tako sem si izbrala robosovskega. Ko sem prišla domov sem ju dala v isto kletko. Na začetku ni bilo nobenih težav. Naslednji dan je imel robosovski hrček polomjeno nogico, ki je ne uporablja več, krvav repek in luknjo čez uho. Beli sibirski ima pa grdo poškodovan smrček. Sicer mi je prodajalec rekel, da če bodo kakršne koli težave naj ga pripeljem nazaj... ampak kaj boste vi s tako poškodovanim hrčkom? Zanima me, kaj lahko storim z njima. Ali lahko rane razkužim ali samo splahnem z vodo? Zdaj ju imam ločeno. Zanima me pa še, kdaj, kako in koliko lahko hrčke umivam.

jana, 19 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Zelo lepo, ker omogočate, da živali niso same in imajo družbo. Poglejte, hrčki so družabni in složni, lahko sobivajo le navaditi jih je potrebn,saj se lahko pripeti, da se napadejo in si zadajo zelo resne poškodbe.
Predlagal vam bi, da ga pregleda veterinar, saj lahko ugotovi resnost poškodbe katere ima vaš hrček. Tudi kar se tiče rane, dovolite naj mu jo tam oskrbijo.
Glede kopanja, ponudite jima pesek za činčile v kakšni keramični oz. težji posodici, dobite jih v vašem Tukano centru.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 23.10.2008
Kategorija: Glodavci


Veliki aleksander in skobčevka

Zanima me bivanje teh dveh vrst ptic pozimi. Ali jih zunaj zebe? Ali je dovolj, da je zunanja kletka - preletalnica pokrita s pleksi? Tako, da so zavarovane pred vetrom in malo pred mrazom. Do katere temperature ni nevarnosti, da te dve papige ne "zmrznejo"?

doroteja, 32 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Tako skobčevke kot aleksander so občutljive na mraz. V primeru, da so vaše ptice klimatizirane bi lahko pripravili vaše ptice na bivanje zunaj, le zelo dobro zavetrje potrebujejo. Pleksi je dobra izbira, priporočljivo pa je, če je le možno, naj bo prostor ogrevan …………. Menim, da če še niste imeli oz. nimate izkušenj ali so ptice zelo mlade, jim raje ponudite kakšen kotiček v garaži, hodniku ali kaj podobnega pa še skrbi bodo odveč.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 23.10.2008
Kategorija: Ptice


Bučka

Koliko mora biti velika bučka za dve ribi (par zlatih ribic)? V litrih ali premeru

artymk4, 12 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Bučke se že zelo dolgo ne priporočajo za stalno bivanje rib. So bolj namenjene darilom in prehodnemu domovanju. Dokler je zlata ribica majhna, jo imate lahko v vsaj 10 litrski posodi (naj bo vsaj štirikotna, lepe so tudi šestkotne), kasneje pa zlate ribe potrebujejo bistveno večje akvarije, da lahko zažarijo v vsej svoji lepoti.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 20.10.2008
Kategorija: Akvaristika


Plati ribice

Zanima me, zakaj mi umirajo ribice. Prvo smo imeli 6 zlati ribic vendar so vse umrle ,v roku enega tedna. Nato smo akvari očistili ter dali noter 25 plati ribic, vendar tudi te umirajo kot po tekočem traku. Naj povem, da imam akvari 60l zraven grelec ter ventilator. Hrano jim dam vsak drugi dan, saj so mi tako svetovali.

mat, 28 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Priporočam hranjenje rib dvakrat dnevno v obrokih, ki jih ribe pojedo v dveh do treh minutah. Hrani trikrat tedensko dodaj SERA FISHTAMINE, ki vsebujejo vse ribam potrebne vitamine za normalno življenje.

Glede poginjanja rib, pa je lahko ogromno razlogov. V Tukanovih trgovinah ribam že dalj časa dodajamo SERA MARINE SALT – mineralne soli, ki ribam nudijo vse potrebne minerale in druge elemente, ki jih običajna vodovodna voda nima. Za tvoj akvarij priporočam približno eno in pol čajno žličko te mineralne soli (kamena sol ali navadna morska sol nista primerni). Dodaš jo postopoma, ker hitro zviševanje ali zniževanje slanosti vode ribam zelo škoduje. Zato je posebno pomembno prilagajanje rib. Na vrečkah, v katere pakiramo ribe v Tukanovih trgovinah, je s slikami prikazan proces prilagajanja rib pred naselitvijo v domači akvarij. Če boste ribe prilagajali nekaj minut dlje kot je predlagano, bo za ribe še boljše.

Glede možnih vzrokov pogina bi omenil tudi različne bolezni, ki so jim ribe izpostavljene in katerih glavni povzročitelj je stres. Opazujte svoje ribe in pri spremembah vedenja, neješčnosti, poškodbah na telesu, ukrepajte - če niste strokovnjak za odpravljanje takih in podobnih težav, pa se obrnite na najbližjo ali vam najljubšo Tukanovo trgovino, ter se posvetujte z akvaristom. Priporočam, da imate v ribji lekarni vedno na razpolago SERA COSTAPUR, SERA BAKTOPUR in SERA ECTOPUR. Hitro ukrepanje v primeru bolezni, zelo povečuje možnost preživetja.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 20.10.2008
Kategorija: Akvaristika


Zakaj nam poginjajo gupiji?

V prej pripravljen akvarij (pripravljen 22.08.2008 ) smo vse po pravilih naselili prve ribice šele po 12 dneh. Deset dni je bilo vse v redu, nato pa sta poginili dve samički gupija ena za drugo, samčku pa je začel razpadati rep, tako da je imel preden je poginil samo "nitke" namesto repka in sploh ni mogel plavati, s zadnjim koncem ga je vleklo navzdol. V akvariju imamo še čistilca , neonke in somiče in z njimi je zaenkrat vse v redu.Kaj naj naredim? Bo dovolj menjava vode in da dodam sredstvo proti morebitnim bakterijam Sera Baktopur?

tara, 38 let

Odgovor:

Pozdravljeni

Priporočam vam, da se v primeru zdravstvenih težav z vašimi ribami nemudoma obrnete na Tukanovega prodajalca, ki mu najbolj zaupate in čimprej ukrepate. V vašem primeru priporočam poleg SERA baktopura še SERA ECTOPUR, v primeru počasnega zdravljenja pa dodajanje SERA BAKTOPUR DIRECT tabletk. Priporočam tudi dvig slanosti v vodi – na 60 l dodajte 1 čajno žličko sera mineral salt – postopoma v treh dneh – vsak dan po tretjino doze.

Lep pozdrav

Svetoval-a vam je: 20.10.2008
Kategorija: Akvaristika

trgovina

o nas

novice

tuki svetuje

tuki koticek


psi

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

mačke

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

ptice

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
literatura

glodavci

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
igrače, šport in vzgoja
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

akvaristika

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
kozmetika, nega
literatura

teraristika

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
kozmetika, nega
oprema za živali
literatura

ribnik

hrana
dom, avto, vrt
bivališča
kozmetika, nega
Ponudba velja v času akcije oz. do razprodaje zalog za določene artikle. Ponudba velja za končnega potrošnika. Vse slike so simbolične. Popusti se ne seštevajo.

Tukano d.o.o. - Kidričeva ulica 25, Celje
Tel. spletna trgovina: +386 1 585 20 98 (Tukano BTC) E-mail: e-trgovina@tukano.si
Kontaktirajte svojo poslovalnico
Tel. uprava: ++386 08 205 95 38 (referent maloprodaje) E-mail: info@tukano.si
Tel. uprava: ++386 08 205 95 39

@ Copyright Tukano 2012